keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

"Varjo Seuraa, Se Ei Jätä Rauhaan"

Tänään on paistanut ihana aurinko!! Ja aurinko tuo mukanaan varjoja ja valosäkeitä, mahtavaa!

Varjoleikit ovat parhautta. Varsinkin pienet valosäikeet seinissä tekee kissan kun kissan hulluksi ja sitä on yritettävä saada kiinni (vaikka se olisi paikoillaan) vaikka henki menisi.

Varjojen kiinni saaminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos jahtaa omaa varjoaan. Tänään on todistettu sekin, että oma varjo on aika mielenkiintoinen juttu, mutta mihin ihmeeseen se välillä katoaa? 

Aurinkoisina päivinä on myös ihanaa nukkua sohvalla ja tyynyn alla, varsinkin jos paha emäntä imuroi. Pah!


tiistai 29. maaliskuuta 2011

Voihan lottopallo

Vaikka lottovoitto ei meidän perheeseen tullutkaan viime lauantaina, löytyi pienet lottopallot laatikosta Pinjan iloksi.

Pallot on ollu suuri menestys koko leluhistorian ja niillä onkin leikitty niin aamut, päivät, illat kuin yötkin (huh).

Tänään pallot sitten löytyi sohvan alta ja kova leikkiminen alkoi kunnes tapahtui jotakin melko traagista, nimittäin pallojen naru napsahti poikki, ja nyt on sitten kaksi eri palloa ja sehän onkin huono (vai hyvä?) juttu, kun pallot ei pyörikään enää samalla tavalla.

Tänään pallojen perään on peräti itketty ja huudettu. Mutta lopulta Pinja hyväksyi, että pallot on erikseen ja niillä ei voi siis leikkiä yhtäaikaa.


Koitin hämätä ja heittää toista lelupalloa ja sain vastaukseksi vain vihaisen katseen.

Mutta yhden lottopallon kanssa on silti onnistuttu leikkimään (kunnes se piiloutui taas sohvan alle), varsinkin kun pallon piilottaa ensin kenkien sekaan, sieltä on paljon kivempaa kaivaa palloa ja jatkaa leikkiä.



torstai 24. maaliskuuta 2011

The Annoying Cat in the Morning

Ne jotka omistavat vähänkin persoonaa omistavan kissan, tietävät että niiden kanssa ei aina ole helppo elää. Varsinkaan jos kissa on hyvin itsepäinen, melkoinen häirikkö sekä huomionhakuinen. (No Simon tietää ainakin, katso videot).

Pinjassa on ihanaa se, että kun leikitään niin leikitään kunnolla. Mutta toisaalta... Leikkiminen saattaa alkaa omistajansa mielestä hiukka liian aikaisin, kuten sanotaanko... kello viisi aamulla.

Ovien raapiminen on se yksi asia jota ei toivo kuulevansa aamuvarhaisella. Ärsyttävä ulko-oven raapiminen herättää taatusti myös naapurit, siksi meillä ei pidetä ovia kiinni, ulko-ovea lukuunottamatta.


Myös jatkuva maukuminen ja verhojen raapiminen, niihin kiipeäminen, on totaalisen ärsyttävää varsinkin iltaisin/yöllä, kun yrität saada unen päästä kiinni, ja tässä tapauksessa... se oven kiinni laittaminen ei onnistu.
Miten on mahdollista, että näin suloinen kissa voi muuttua hetkessä Evil Pii:ksi?*

Murhetta niittää myös huoli, kun Pinja on viimeisen kahden kuukauden aikana pissannut ympäri taloa, sängylle, sohvalle, matolle. Eikä loppua näy. Loppuviikosta eläinlääkäriin varmistamaan ettei terveydessä ole vikaa. 

Vaihtoehtoina on myös, että Pinja tuntee yksinäisyyttä kun Minttu nukkui pois. Myös kissa voi ikävöidä kaveria, joka on viiden vuoden ajan hengaillut mukana. 

Myös kissanhiekka, astia ja ruoka ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, ja jokaista täytyykin kokeilla.

Ei ole mukavaa, kun aamulla heräät ja tunnet että peitto on taas kostea... pissasta. Onneksi tyttökissan pissa ei haise NIIN pahalle kuin kollin. Yök!! Mutta silti, inhottavaa, jos täytyy tulla loppu.


Moni sanoo, että lemmikki ei saisi rajoittaa omaa elämää, mutta meidän perheessä pomo taitaa olla kyllä Evil Pii.

Onko muilla samankaltaisia ongelmia kotona??

Muutama video, joka kuvaa erinomaisesti millainen Pinja on. Hyvin kuvaava olisi myös South Parkista tuttu Kitty...





*Evil Pii on Pinjalle annettu kutsumanimi, jota käytetään tilanteissa, joissa kissa ei osaa käyttäytyä tai tehnyt jotakin pahaa (lue: tuhoa)

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Sleeping beauty

Enpä tiedä kumpi on pahempi kuorsaamaan, mies vaiko tuo kissa. Tuhina on suloista, mutta hyvin kovaäänistä ja tassut viilettävät ilmassa, kun selvästikin mielenkiintoista unta on näkösissä. (täytyy yrittää salakuvata tuota tuhinaa joskus)

Joku jossakin artikkelissa oli tutkinut omaa kissaansa, näkevätkö lemmikit unta?
En enää valitettavasti muista artikkelin kirjoittajaa tai mistä sen bongasin, mutta siinä oli tutkittu lemmikkejä unessa samaan tapaan kuin ihmisiä, eikä kovin suuria eroja ollut..?


Mitä mieltä te olette? Näkevätkö lemmikit unta? Kuorsaako teilläkin nurkassa pieni tuhisija?? Laittakaa kommenttia!!

Meillä jatketaan nyt päivänunien merkeissä, Grrjmau!!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Aamuherätys

Tällaisia aamuherätyksiä ei tule kovin usein, mutta silloin tällöin on mukava herätä, kun kissa raapii ja puree niskasta ja hiukset päästä! Not! Enjoy! :)

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Raps, raps, raps...

Kissallinen tervehdys...

Pinja. Kissa, jolla on asennetta.


Röyhkeä ote elämään, ja osaa pitää hauskaa ihan yksinkin. Siihen ei välttämättä tarvita muita. Selvästikään.


Tykkää leluista, eritoten kalanruodosta, tipusesta ja helipallosta, (näistä erillinen osio joskus myöhemmin). Katselee päivät pitkät tipuja ja röyhkeitä oravia ikkunasta omasta nurkkauksestaan. Inhoaa viheltämistä, puhaltamista ja "nuuskuttamista". 


Ei tykkää ihmisistä, jotka eivät pidä kissoista, tai koirista tai tipuista tai leikkimisestä.


Tykkää herättää omistajat varvasleikillä. Siinä omistaja pilkottaa varpaita peiton alta, ja koitetaan metsästää niitä niin, että saadaan aikaiseksi aamuherätys - ärsytys ja naarmu. 


Rakastaa ylikaiken ruokaa ja tipuja. Osaa myös tipujen kieltä, ilmeisesti hyvinkin. Niin ja nukkumista.


Postailua tulee varmasti enemmän tai vähemmän, ja enemmän kuvina, vähemmän tekstinä. Turha sitä on lörpötellä, jos kerran osaa söpöstellä kuvissa. Pöh. 


Niin, ja klikkaa kuvia suuremmiksi, niin voit ihastella söpöstelyä lähempää.


VAROITUS!! Saattaa aiheuttaa kateutta, ihailua, iloa ja naurua!! Täysin omalla vastuulla!!




Nukkumatti kutsuu, huomisiin.. Grrrmjau!!